Opleidingsschool

't Bastion is een opleidingsschool, in samenwerking met Iselinge Hogeschool. In een opleidingsschool lopen studenten uit verschillende jaarlagen en opleidingsvarianten stage. Elke opleidingsschool heeft een zogenaamde schoolopleider en op ’t Bastion is dit Gerdien Vermie, die voor zowel mentoren als studenten het aanspreekpunt is.   

Studenten lopen hun stage bij ons op school om opgeleid te worden tot leerkracht. Zij geven lessen in hun eigen stageklas. Opleiden in School staat daarnaast ook voor het uitwisselen van kennis en innovatie. Een opleidingsschool is een school die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van het onderwijs en de leraren. In samenwerking met Iselinge Hogeschool leiden we studenten op als de leerkrachten voor de toekomst en samen ontwikkelen we het onderwijs in de regio. Onderwijsinnovatie betekent groei. Niet alleen voor de studenten, maar ook voor onze school.  

 

Studenten ervaren 't Bastion als een zeer prettige opleidingsschool en dat laten zij weten in de volgende uitspraken:  

 

“Leerkrachten werken prettig met studenten samen, zijn open en transparant, betrouwbaar en waarderen inbreng” 

 

“Er hangt een fijne sfeer. Je krijgt het gevoel dat je erbij hoort als één van de leerkrachten. Je bent niet die stagiaire, maar een collega. Jullie zijn echt een fijn team. Er is ruimte mezelf te kunnen ontwikkelen. Juist die ruimte, daar leer je van.”